Bootreis naar Thassos

  • Dolfietje1234

    Hallo Griekenlandfans,

    Wij vertrekken binnenkort naar Thassos en dan vliegen we dinsdags om 6.10 uur 's ochtends.

    Dan kom je ongeveer 10.00 uur lokale tijd in Kavala aan. Hoelaat gaat dan de eerste boot ongeveer? Moet je daarvoor heel lang wachten? Heeft iemand hier ervaring mee, binnen hoeveel tijd ben je dan vanaf Kavala in Thassos Stad?

    Alvast bedankt voor de reacties!

    Groetjes Evelien

  • Jota

    Van de luchthaven naar de ferryhaven in Keramoti (niet Kavala! want het vliegveld ligt dichterbij Keramoti vanwaar ook naar Thassos gevaren wordt) is het ong. 10 minuten met de taxi, of ietsje langer met de tourbus als je georganiseerd gaat. De ferries varen in juli/aug zo'n beetje elke 3 kwartier. Hier kun je de ferrytijden vinden (let niet op even of oneven dagen, beide tijden zijn geldig!). De overtocht duurt ong. 40 minuten en je komt aan in Limenas oftewel Thassos-stad.

  • Dolfietje1234

    Bedankt Jota, het is nu een stuk duidelijker.

    Thassos, here we come!

  • Aleks

    3 redenen om niet de boot vanuit Kavala te nemen:

    1 Zoals Jota als zegt is keramoti veel dichterbij en anders zal je een stuk terug moeten rijden

    2 De overtocht vanuit Kavala duurt , meen ik, 3 uur ipv 40 minuten vanuit Keramoti

    3. De overtocht vanuit Kavala is duurder.

    In Keramoti zijn trouwens meerdere veerboot maatschappijen die varen, het is komen en gaan met die boten dus elke 15 minuten heb je er wel 1 te pakken. Reserveren hoeft niet, gewoon een ticket kopen bij de kiosk vlak voor de boot.

    O en vergeet niet om een zakje chips mee te nemen of te kopen op de boot, de zeemeeuwen daar vliegen met de boot mee en als je je hand uitsteekt met wat chips of brood dan vliegen ze zo langs je heen en grijpen het zo uit je vingers.

  • Jota

    Sorry Aleks, maar even een kleine correctie:

    - overtocht van Kavala naar Thassos (Prinos) duurt 5 kwartier en het prijsverschil is niet zo groot € 3 tegen € 4,70. Dus best te doen als je Kavala eens wilt bezoeken (wel ‘s morgens gaan, ’s middags zijn de winkels dicht!)

    - de ferries tussen Keramoti en Limenas (Thassos) varen inderdaad veel frequenter dan naar Kavala. Maar elke 15 minuten is iets te veel gevraagd ;) In het vakantieseizoen varieert het tussen de 45 minuten en 1,5 uur.

    Alle info vind je hier: http://www.thassos-ferries.gr/english.html

    PS Pas met chips wel op je vingers, die meeuwen hebben scherpe snavels :)

  • Aleks

    Dan heb ik me vergist in een ander traject van 3 uur…:S