Genoten!!!!!!!

  • Hannie

    Net een paar dagen terug van vakantie en wij hebben heerlijk genoten op Thassos en heel veel gezien. We zaten in Makedonia in Potos. Leuk complex met een hele mooie tuin en lieve eigenaren en een kamer met prachtig uitzicht op de bergen.

    Prive jeepsafari gedaan wat gelijk een prachtige indruk geeft van het eiland en het hoogtepunt van de vakantie was! Het binnenland is zo vreselijk mooi. Het meertje bij Maries, Kastro waar Kostas de kerk (en zijn schildpadden) laat zien. De waterval en we hebben gestaan op de hoogste top van Ipsarion en daar wat in het boek geschreven en langs de droge rivier weer terug gereden en ontzettend veel marmer gezien. Drie dagen een auto gehuurd en het eiland verder bekeken. O.a. Limenas met vlakbij de beeldentuin. Skala Marion, heel erg gezellig! Mikros Prinos en Sotiras in de bergen. Archangelos het klooster waar je vroeg in de ochtend naar toe moet. Een rondje schiereiland Aliki wat zeker de moeite waard is met zijn marmergroeves. De mooie stranden hebben we geeneens tijd voor gehad, maar dat misschien een volgende keer. Ook Theologos helaas door omstandigheden gemist. Gewandeld van Potos naar Limenaria. Vanaf Pefkari een mooi wandelpad er naartoe. Ruimschoots de tijd ervoor genomen, want bij 33 graden is het een behoorlijke trip. Metallica beach gezien en de mijn bezichtigd. Potos is wel erg toeristisch en was al behoorlijk druk. Strandstoelen en bedjes zijn gratis. Ben je vaste klant bij Anonym bieden zij aan om de volgende dag de bedjes voor je te reserveren. Daar heerlijke cocktails gedronken. Naar Giola geweest, wat ook met het warme weer een behoorlijke trip was, maar erg mooi. Lekker gegeten aan de boulevard en de hoofdstraat. Hadden we een keer geen zin om de drukte van het centrum in te gaan, liepen we de andere kant op richting bergen en gingen dan bij Kamatapia wat drinken of eten. Het ligt aan de hoofdweg bij de afslag naar Sea Breeze. Leuke, gekke en lieve mensen ontmoet en Thassos is een prachtig groen eiland! Kortom, vreselijk genoten en voor herhaling vatbaar.

  • Jota

    Zo, dat is nog eens reclame voor ons mooie Thassos! :)

    Dus tot de volgende keer Hannie (tu)

    Overigens zit er en bug op dit prikbord, als je T heologos gewoon schrijft krijg je Theologos. Helaas webmaster geeft geen sjoege…

  • Wim M

    Goed om te horen dat het je zo goed bevallen is.

    Het is een prachtig eiland en het enige eiland waar wij regelmatig naar teruggaan.

    Het meertje, T heologos en de marmergroeve bezoeken wij graag. Wanneer je met de auto het eiland “tegen de klok in” rondt kan je makkelijk stoppen voor het maken van kiekjes.

    Groetjes,

    Wim

  • Annet

    Hè Hannie!

    Jammer dat je vakantie alweer voorbij is.

    Maar goed te horen dat je het goed naar je zin hebt gehad.

    Wij nu nog 6,5 weken wachten tot wij mogen. Mijn man 2 weken geleden geopereerd, dus is nog aan het herstellen.

    Hopelijk kunnen we gewoon op reis. Een dan nemen we jouw tips lekker mee om al die leuke plekjes te ontdekken.

    Jeepsafari lijkt me inderdaad ook heel erg leuk. Op Rhodos ook gedaan was ook super!

    Nou je hebt het mooie weer meegenomen hier naar toe, want er kunnen hier nu ook lekker genieten van de warmte!

    Dan maar zelf even een Griekse salade maken en een

    Malamatina retsina erbij drinken! Kalo savvatokiriako!

    Xairetismata, Annet